Kantun di Kogo

Špageti s kozicama

 36 dag špageta, 10 dag skuhanih i očišćenih repova kozica, 4 dag crvene kapule, jedan češanj češnjaka, 8 dag špinata, dvanaest pomodorina (cherry rajčica), malo temeljca od ribe ili kozica, 5 dl vrhnja za kuhanje, sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:
U vrelu slanu vodu stavite kuhati špagete. U međuvremenu na ulju popržite na sitno nasjeckanu kapulu. Dodajte na polovice narezane pomodorine i narezane listove špinata. Kad povrće omekša i pusti sok, dolijte malo ribljeg temeljca pomiješanog s vrhnjem. Pustite da kuha na laganoj vatri uz stalno miješenje, sve dok se umak ne zgusne. Pred kraj ubacite kozice, posolite i popaprite po potrebi, te još kratko prokuhajte. Skuhane špagete ocijedite i preko njih prelijte ovako pripremljeni umak.

Nema komentara:

Objavi komentar