U vrelu slanu vodu stavite kuhati špagete. U međuvremenu na ulju popržite na sitno nasjeckanu kapulu. Dodajte na polovice narezane pomodorine i narezane listove špinata. Kad povrće omekša i pusti sok, dolijte malo ribljeg temeljca pomiješanog s vrhnjem. Pustite da kuha na laganoj vatri uz stalno miješenje,.... ( VIŠE )
Marinirane kozice
Kapulu narežite na tanke rezance, a češnjak na ploškice. Ispržite ih na ulju zajedno s malo šećera, da se malo karamelizira. Ulijte vodu, ocat i prošek, te posolite i popaprite. Pred kraj ubacite prethodno skuhane.....( VIŠE )
Minestrone s kozicama
Na ulju kratko popržite češnjak. Povrće koje ste odabrali za vaš minestrone, u našem slučaju mrkvu, poriluk i kelj, narežite na komadiće i zajedno sa češnjakom ubacite na ulje, . Kad se sve zajedno poprži.....( VIŠE )
Oslić na prutićima od povrća
Oslića očistite i posolite iznutra (trbuh). Mrkvu i tikvice narežite na prutiće, a pomodorine razrežite na pola. Tako narezano povrće posložite na pleh da pokrijete dno. Dolijte povrću bijelo vino, posolite i popaprite. Na tako pripremljenu podlogu.....( VIŠE )
Tartar od palamide
Svježu palamaidu nasjeckajte nožem na sitne komadiće. Isto učinite i s kaparima, četvrtinom kapulice, koromačem, pinjolima i listićima bosiljka. Sve zajedno promiješajte i dolijte sok limuna, sol i papar po želji.....(VIŠE )
File brancina u lisnatom tijestu
Iako priprema ovog jela na prvi pogled izgleda složeno, i čini se da za kuhanje treba izgubiti mnogo vremena, njegova priprema je zapravo relativno brza, a krajnji rezultat će vas sigurno ugodno iznenaditi.....( VIŠE )
Nit' gregada nit' brujet
Ljeto je vrijeme kad nas sa stolova u ribarnici mami obilje svježih i ne preskupih riba i školjaka, od kojih se može pripraviti bezbroj kombinacija morskih delicija. Uvijek je najbolje kada se istovremeno u istom loncu krčka više različitih vrsta riba, školjaka i glavonožaca. .... ( VIŠE )
Lešo inćuni
O kvaliteti i o tome koliko je plava riba zdrava ne treba previše trošiti riječi. Jedan od sastojaka koji ovom jelu daje posebni okus su i sušene rajčice.....( VIŠE )
Sušeni pomidori oli ti ga rajčica
U vrijeme dok još nije bilo hladnjaka u svakoj kuhinji, i dok je na stolu bilo samo ono povrće koje u tom dijelu godine dozrijeva, priprema, konzerviranje, sušenje, kiseljenje, soljenje i slični postupci bili su jedini način da se meso.....( VIŠE )
Hobotnica na tripice
Hobotnica se u nas najčešće sprema na salatu, zatim ispod peke i na gradele, te nešto rjeđe u pećnici s krumpirima. No, danas je pred vama originalni, osebujni recept - hobotnica na tripice, kojim hobotnica stiče.....( VIŠE )
Riba u škrovadi za 4 osobe
Ovo jelo možete peći i poklopljeno aluminijskom folijom. Svaka pećnica je priča za sebe, pa načine pečenja prilagodite svojim iskustvima. Najbolje je da se većinom peče odozgo, a da se odozdo pomalo kuha na pari. Naime.....( VIŠE )
Nema komentara:
Objavi komentar