Sastojci:
Za pripremu minestrona potrebno je po
šezdeset grama od svakog izabranog sezonskog povrća. Mi smo koristili
tikvice, mrkvu, celer, kelj, rajčicu, poriluk i bob. Od začina treba
sol, papar, lovor, maslinovo ulje, jedan češanj češnjaka i sušene
rajčice (ili malo konzervirane). Pripremite riblji temeljac od 160 grama
kozica i nekoliko 'sitnih' riba
Priprema:
Na
ulju kratko popržite češnjak. Povrće koje ste odabrali za vaš
minestrone, u našem slučaju mrkvu, poriluk i kelj, narežite na komadiće i
zajedno sa češnjakom ubacite na ulje, . Kad se sve zajedno poprži,
ulijte ribljeg temeljca. Nakon što povrće zakuha, dodajte sitnije
narezani celer i jednu sušenu rajčicu. Posolite po potrebi. Soli će
trebati manje ako ste koristili sušene i soljene rajčice. Dodajte list
lovora, te kuhajte dok povrće ne omekša. Bob ne treba dugo kuhati, oko
deset minuta, pa ga ubacite pred kraj kuhanja. Minestrone poslužite u
dubokom tanjuru s nekoliko prethodno skuhanih i očišćenih kozica.
Nema komentara:
Objavi komentar