Sastojci:
Za po žlicu predjela po osobi treba
oko dvjesto grama palamide, tj. jedna deblja 'feta', četvrtina male
kapulice, malo svježeg koromača, pinjoli, sok od jednog limuna, nekoliko
listića svježeg bosiljka, jedna velika žlica kapara, maslinovo ulje,
sol i papr. Za serviranje: riga, mlada blitva i cherry rajčice
(pomodorini).
Priprema:
Svježu palamaidu
nasjeckajte nožem na sitne komadiće. Isto učinite i s kaparima,
četvrtinom kapulice, koromačem, pinjolima i listićima bosiljka. Sve
zajedno promiješajte i dolijte sok limuna, sol i papar po želji. Ponovo
dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji u frižideru.
Servirajte
porcije 'po žlicu' tatara od palamide na posteljici od rige, mlade
blitve i pomodorina. Polijte s par kapi maslinovog ulja.
Nema komentara:
Objavi komentar